Gastenboek Links E-mail

Ook WSJ wordt verslagen door de rood-witten

Oisterwijk heeft ook zijn derde wedstrijd in winst omgezet. In Tilburg was WSJ enkele maatjes te klein voor de rood-witten, het werd uiteindelijk 2-6.

Oisterwijk moest voor haar derde wedstrijd richting Tilburg Noord om daar het altijd lastige WSJ te gaan bestrijden. Het was lekker druk op Sportpart ’t Kraaiennest en het was goed te zien dat steeds meer Oisterwijkers de weg naar het voetbalveld weer weten te vinden. In de kantine van WSJ hing vooraf al weer de gezellige carnavaleske sfeer waar de Tilburgers al decennia om bekend staan.

De rood witten begonnen voortvarend  aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten lag de bal achter de Tilburgse doelman. Kovan Ayob maakte zijn eerste doelpunt voor de rood-witten. Binnen het kwartier lag de bal wederom in de Tilburgse touwen, Daan van Dinter de rots in de branding in de Oisterwijkse verdediging maakte het de Tilburgse defensie zo lastig dat ze de bal in eigen doel werkten, 0-2. De luidruchtig aanwezige aanhang van de rood-witten dacht dat de overwinning in de al knip zat. Maar dan ken je WSJ nog niet, de Tilburgers staan bekend om hun veerkracht en kwamen door een mooi doelpunt van aanvoerder Omer Albaki terug in de wedstrijd. Oisterwijk bleef wel de betere ploeg en kon gaan rusten met een niet zo comfortabele 1-2 voorsprong.

In de tweede helft trapte Oisterwijk de gashendel van verder in. Na een uur spelen leverde dat resultaat op, Tonnie van de Kerkhof werd op de rechterflank weggestuurd en ronde bekwaam af met een bekeken schuiver. WSJ probeerde het daarna nog wel en vooral oud-Oisterwijker Goksel Urgulu was daarbij erg gevaarlijk. De Tilburgers namen steeds meer risico en er kwam steeds meer ruimte op het veld. Koren op de molen voor de rood-witten, Tonnie van de Kerkhof gaf een fraaie steek op Bilal M’ Rabet die met een prachtig stiftje afrondde, 1-4. Daarna ging de wedstrijd steeds sneller op en neer en werden de ruimtes alsmaar groter. WSJ strafte in die periode een foutje in de verdediging af en kwam door een doelpunt van Harrie Hesselberth jr. dichterbij.

Het slotakkoord was daarna voor het spitsenduo, eerst was het Ronnie Reniers die met een strakke pass Tonnie van de Kerkhof bereikte, deze haalde met een verwoestende volley uit, via de binnenkant van de paal stond de 2-5 op het scorebord, een plaatje van een doelpunt. Enkele minuten later ging het precies andersom, Tonnie van de Kerkhof lepelde de bal voor en Ronnie Reniers volleerde de bal perfect in het Tilburgse doel, wederom een erg mooi doelpunt. Hiermee was het welletjes en mochten de Oisterwijkse supporters met een 2-6 overwinning de gezellige kantine op gaan zoeken.

Oisterwijk staat nu alleen bovenaan zonder puntverlies. Volgende week wacht echter het altijd taaie De Bocht ’80 uit Oirschot. Een ploeg die het moet hebben van keihard werken en teamgeest. Dus rood-witten, ben gewaarschuwd! Uw verslaggever zit in het buitenland en zal er dus niet bijzijn.

Klik voor groter beeld

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits