Gastenboek Links E-mail

RKDSV - Oisterwijk

De rood-witten moesten voor hun derde wedstrijd op verplaatsing naar Diessen, de plaatselijke trots RKDSV vocht daar voor hun laatste kans om verder te bekeren. Indien de withemden Oisterwijk zouden verslaan moest  Waalre wel zo vriendelijk zijn om thuis van de Weebosch te verliezen, pas dan zouden de Diessenaren verder mogen bekeren. Voor Oisterwijk was de oplossing wat gemakkelijker het moest een beter resultaat behalen dan Waalre waarmee het precies op gelijke hoogte stond, zowel als punten als op doelsaldo.

De mannen uit Diessen geloofden nog in een goede afloop en kregen in de eerste twintig minuten een paar dotten van kansen. Gelukkig ontbrak zo vroeg in het seizoen de scherpte nog en kroop Oisterwijk een aantal keer door het oog van de naald. Daarnaast stond de teruggekeerde Joost Peijnenburg steeds op zijn post en gaf geen krimp. Oisterwijk kon daar weinig tegen over zetten maar kwam na een kleine vijfentwintig minuten onverwachts op voorsprong. Een diepe bal belande op het hoofd van Diessenaar Berry Kolen en verdween met een prachtige boog over zijn eigen doelman Jan Abrahams. RKDSV was even de controle kwijt en kreeg binnen vijf minuten de tweede treffer te incasseren. Tonnie van de Kerkhof werd op rechts weggestuurd en zag een vrij veld voor zich. De makkelijk scorende spits bedacht zich geen moment en legde de 0-2 simpel achter doelman Abrahams. Met deze voor Oisterwijk mooie tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na de onderbreking bleef RKDSV erin geloven en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Oisterwijk wankelde maar steeds was het Joost Peijnenburg die zijn doel schoon hield. Toch boog ook hij een kwartier voor het einde. Nick Reijrink werd binnen de beruchte lijnen neergehaald met als gevolg een strafschop voor de Diessenaren. Daarnaast mocht Gio Louisa vetrekken met zijn tweede gele kaart. Berry Kolen nam de verantwoording en had geluk dat de hand van Joost Peijenburg er niet genoeg aan kon komen, 1-2. Oisterwijk leek rijp voor de sloop en moest steeds meer achteruit. Vijf minuten voor tijd was het echter een goed uitgevoerde counter die de wedstrijd besliste. Alban Raqa kon na een goede steekbal alleen op Abrahams afgaan en schoof de bal simpel binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en moest Oisterwijk wachten tot de uitslag uit Waalre binnenkwam. Uit Waalre kwam het bericht dat de Waalrenaren het minder goed hadden gedaan zodat Oisterwijk sinds vijf jaar weer eens verder bekert na de eerste ronde. Dit kan een leuke wedstrijd opleveren daar zusterverenigingen Taxandria en Nevelo ook nog in de bekerstrijd zitten.

Volgende week begint de competitie met een wedstrijd in Gemonde tegen Irene. De laatste keer dat Oisterwijk daar op bezoek ging stond uw verslaggever nog binnen de lijnen.