Gastenboek Links E-mail

Oisterwijk wint topper tegen Berkdijk

Oisterwijk won cijfermatig gemakkelijk van nummer drie Berkdijk. De mannen uit Kaatsheuvel gaven goed weerstand maar miste enkele dotten van kansen.

In de vijfde klasse C stond vandaag een heuse topper op het programma voor de rood-witten. Oisterwijk dat nog steeds de trotse koploper is kreeg nummer drie Berkdijk op bezoek. De laatste keer dat onze vaandeldragers tegen deze Kaatsheuvelse club uitkwamen was in het seizoen 1992-1993. Uw verslaggever/fotograaf stond toen zelf nog binnen de lijnen, in Kaatsheuvel werd met 0-4 gewonnen, in Oisterwijk werd het 2-1 voor de rood-witten. Oisterwijk had het hele seizoen het degradatiespook op bezoek en jaagde deze pas weg in de slotwedstrijd. Berkdijk degradeerde dat seizoen naar de zesde klasse, Oisterwijk handhaafde zich dus in de vijfde klasse, en stoomde daarna in tien jaar op naar de eerste klasse. Tegenwoordig dus terug in de vijfde klasse waar Oisterwijk elke week een goede pot voetbal op de mat legt.

Vandaag kwam dus het fysiek sterke Berkdijk op bezoek. De 39-jarige Kaatsheuvelse legende Ruud Netten uit de Netten-Dynastie ontbrak door een blessure, hij kwam in zijn beste tijd tot de hoofdklasse bij de Kozakken Boys, deze middag kon hij de rood-witten echter geen pijn doen.  De wedstrijd begon van Oisterwijk-kant sterk maar kansen werden er weinig gecreëerd, Berkdijk zette de bus voor het doel en gaf weinig mogelijkheden weg. Het duurde tot vijf minuten voor de rust dat Oisterwijk gevaarlijk kon worden, het was wel meteen raak. Tonnie Kerkhof werd vrijgespeeld, haalde direct uit en de bal ging hard in de korte hoek. De spits mocht alweer voor de twintigste keer dit seizoen de handen in de lucht steken, 1-0. De rood-witten probeerden daarna nog voor de rust de wedstrijd op slot te gooien. Oisterwijk mocht echter nog van geluk spreken dat voor rust aan een gelijke stand ontkwam. In de slotseconden miste Berkdijk een niet te missen kans

In de tweede helft bleef Oisterwijk het eerste kwartier de betere ploeg, echter verder dan een terecht afgekeurd doelpunt van Tonnie Kerkhof kwamen de rood-witten niet. De uitstekend leidende scheidsrechter wees eerst naar de middenstip maar bedacht zich na een pleidooi van de Kaatsheuvelse grensrechter. En eerlijk is eerlijk, Tonnie Kerkhof schoot op de benen van Raiclen Nepomuceno die buitenspel stond, waarna de bal via Tonny Kerkhof in de touwen ging, het doelpunt werd hierdoor dus terecht afgekeurd.

Wat er toen gebeurde gaan we niet vergeten in de uitwedstrijd, het Kaatsheuvelse kwartiertje was aangebroken en in die vijftien minuten heerste Berkdijk als een vorst. Oisterwijk mocht alle voetbalgoden bedanken dat dit geen doelpunt opleverde voor de rossineri in het groen-wit. Zeker drie kansen werden gemist, zelfs de onderkant van de lat liet de rood-witten ontsnappen.

Daarna vond de ploeg van Faysal Bouhoud het welletjes en nam de touwtjes weer stevig in handen. Berkdijk kwam er niet meer aan te pas en het was wachten op de genadeklap. Wie anders dan Tonny Kerkhof velde het vonnis met zijn tweede van de middag en de eenentwintigste van het seizoen. Wederom kwam de bal plotsklaps voor zijn voeten, zonder na te denken lag de bal achter de kansloze Kaatsheuvelse doelman, 2-0.

De wedstrijd zat in de tas en Oisterwijk probeerde de wedstrijd voetballend uit te spelen. Met het inbrengen van de van een lange blessure terugkomende Kevin Snoeren, kwam er nog meer rust in de ploeg. Waarna na een schitterende aanval uiteindelijk Malvona Hade de wedstrijd definitief besliste, met een fraaie krul liet hij de doelman opnieuw kansloos.

Hierna werd het snel donker, en direct toen de scheidsrechter de 90 minuten op de klok zag wist hij genoeg en floot meteen af. Oisterwijk bleef hierdoor koploper en heeft de komende wedstrijden tegen SVG en LSV genoeg aan een punt om de eerste periode binnen te slepen. De eerste pot is pas weer op 28 januari van het nieuwe jaar zodat we een week of vijf op winterstop gaan. Na de winterstop mag niets anders dan het kampioenschap het doel zijn van de ploeg van Faysal Bouhoud.