Oisterwijk neemt met opgeheven hoofd afscheid van Den Donk

 

Het zit er op, de allerlaatste thuiswedstrijd in de 105-jarige historie van RKSV Oisterwijk is gespeeld. De club houdt op met bestaan na een reis van meer dan een eeuw langs vijf sportparken, 'de Lommerhoeken', 'Lissabon' en 'Den Donk' waren de laatste drie. Volgende jaar gaan de rood-witten op in een fusie met zusterverenigingen Taxandria en Nevelo en zal er nooit meer 'Oisterwijk, ons Oisterwijk de club van rood en wit' gezongen worden. 

De laatste thuiswedstrijd was een semi-derby tegen Audacia uit buurdorp Moergestel dat tegenwoordig tot de gemeente Oisterwijk behoort. In Moergestel werd met een nog complete selectie kansloos met maarliefst 5-1 verloren. Een paar maanden later moest Oisterwijk met een volledig gemankeerd elftal aantreden, van de vijftienkoppige selectie in Moergestel waren nog maar vier spelers aanwezig bij de thuiswedstrijd. Hierdoor stond de 54-jarige Hasan Kunt als linksback in de basis, een speler die zesentwintig jaar geleden reservedoelman was bij het kampioenschap in het seizoen 1993-1994. Verder waren het spelers uit lagere teams die zorgden dat de laatste thuiswedstrijd van RKSV Oisterwijk in ieder geval kon worden gespeeld. 

Trainer Faysal Bouhoud was dit seizoen niet te benijden, hij zag zijn selectie steeds verder uit elkaar vallen maar bleef zijn verantwoording altijd vol overgave nemen. Ondanks vele spelers die het om verschillende redenen voor gezien hielden, bleef hij professioneel en deed er alles aan om met een kwalitatief veel mindere selectie onze club naar een zo goed mogelijk einde te loodsen. Ook een woord van dank voor de Eindhovenaren Souhail Yajjou, Mohammed Bouhoud en Rheda el Bekkali, deze mannen bleven ondanks vele tegenvallers altijd de reis vanuit de lichtstad maken, daarnaast verzaakten zij ook op het veld geen moment, respect van de verslaggever hiervoor. Faysal Bouhoud heeft voor volgend jaar een contract getekend bij de Eindhovense derdeklasser Tivoli, uw verslaggever wenst de sympathieke Eindhovenaar in ieder geval veel succes in zijn verdere carriere.  

Uw verslaggever kon zelf niet bij de wedstrijd zijn, dus over de wedstrijd weet hij niet meer dan een aantal zaken uit de tweede hand. De doelpunten werden gemaakt door Bastiaan van Gestel, Raiclen Nepomuceno en Hade Malvona, die daarmee het allerlaatste thuisdoelpunt maakte voor de RKSV Oisterwijk. Audacia scoorde nog een keer tegen door een eigen doelpunt van de rood-witten. De allerlaatste thuiswedstrijd van de roodwitten werd hierdoor met 3-1 gewonnen, zodat waardig afscheid kon worden genomen na meer dan een eeuw thuiswedstrijden.

Volgende week kan Oisterwijk in haar laatste wedstrijd uit haar historie rechtstreekse degradatie uit de vierde klasse voorkomen. De allerlaatste competitiewedstrijd van de rood-witten zal worden gespeeld in tegen Viola in Alphen. Deze zal gewonnen moeten worden en daarnaast zal WSJ ook moeten verliezen in een thuiswedstrijd tegen HHC '09. Mocht dat scenario zich voordoen, dan speelt Oisterwijk een promotie/degradatieduel op neutraal terrein tegen de winnaar van het tweeluik SVC (Standaardbuiten) en NVS (Nieuw Vossemeer).


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits