Oisterwijk

 

Na de nederlaag van vorige week moest Oisterwijk voor zijn eerste uitwedstrijd direct de langste verplaatsing van dit seizoen maken. Er werd afgereisd naar Den Dungen om daar te proberen de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Trainer Faysal had zijn opstelling voor deze wedstrijd flink door elkaar gehusseld, hierdoor zaten vaste waardes van vorig seizoen Domenik Pirron, Bilel M’Rabet en Yakup Demirel op de reservebank. Daarnaast waren Gio Louisa en Giovanni Bosse nog geschorst zodat de opstelling verrassend was voor uw verslaggever.  

In de eerste helft was Oisterwijk veruit de gevaarlijkste ploeg maar moest met een achterstand de kleedkamer opzoeken. De rood-witten kregen drie dotten van kansen, het net werd echter niet gevonden op het kunstgras van Den Dungen. Den Dungen kon daar ook een aantal gevaarlijke aanvallen tegenover stellen, mede omdat door ziekte het vaste spitsenkoppel ontbrak, werden die mogelijkheden echter om zeep geholpen. Voor Oisterwijk was het Tonnie Kerkhof die na een dieptepass de snelste was nadat de Dungense doelman de bal maar half toucheerde. De kopbal van buiten net zestienmetergebied ging rakeling naast zodat de groenhemden ontsnapten. Na een dik half uur was het opnieuw Tonnie Kerkhof die uit een moeilijke hoek de bal vol op de pantoffel kon nemen, de bal ging rakelings over het Dungense doel. Het dichtstbij was Tonnie Kerkhof nadat hij opnieuw de gehele verdediging zijn hielen liet zien op links en dacht te scoren, de bal ging echter op de binnenkant van de paal zodat Den Dungen andermaal ontsnapte aan een achterstand. De groenhemden kwamen volledig tegen de verhouding uit het niets op voorsprong, Jan van de Weereld speelde te zacht terug op Ronald Robben, Spits Davey de Veer was alert en pakte het cadeautje dankbaar uit. Dit gebeurde vlak voor het eindsignaal van de eerste helft zodat de ploeg van Faysal Bouhoud de kleedkamer in mineur opzocht.  

In de tweede helft kwam Oisterwijk niet goed uit de kleedkamer er zakte het niveau van de wedstrijd sowieso naar een bedenkelijk niveau. Beide ploegen bakte er eigenlijk niet veel meer zodat de beide doelmannen weinig te doen kregen. Uit het niets stond ineens de 1-1 op het scorebord, Rheda el Bekkali kreeg de bal voor zijn voet en kon simpel binnentikken. Een andere Oisterwijkse aanvaller stond buitenspel maar zonder aan het spel deel te nemen, de Dungense grensrechter was correct en vooral sportief en hield zijn vlag omlaag. Toch gaf Oisterwijk alsnog een verdiend punt uit handen nadat de verdediging opnieuw niet goed uitzag. Tom Schuurmans kon via een één -tweetje wel heel gemakkelijk door de defensie snijden en rondde goed af. De plaatselijke speaker, die tijdens de carnavalsperiode waarschijnlijk tonprater is liet zich niet onbetuigd, hij schreeuwde de doelpuntenmaker zo hard door zijn microfoon dat men waarschijnlijk in Sint Michelsgestel ook kon horen dat Den Dungen gescoord had. Oisterwijk kwam deze tegenslag niet meer te boven zodat het genoegen moest nemen met een 2-1 nederlaag. 

Na het slechte optreden in het bekertoernooi heeft Oisterwijk nu ook een valse start in de competitie. De rood-witten moeten volgende week in de derby tegen Audacia in Moergestel proberen de punten mee naar Oisterwijk te nemen.


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits