Oisterwijk verliest fletse derby van buurman Nevelo

 

Oisterwijk trok in een fletse derby aan het korte eind, buurman Nevelo was met 4-2 te sterk. De Oisterwijkse doelpunten werden gemaakt door Raiclen Nepomuceno en Ronnie Reniers.

Na de bekendmaking dat we na de fusie met zijn allen naar de naam V.V. Trintas Oisterwijk gaan luisteren stonden er nog twee derby's tussen SV Nevelo en RKSV Oisterwijk op het programma. De eerste uit de oorspronkelijke 20e speelronde in de competitie werd vandaag vooruit gespeeld, een begrijpelijke ingreep van de  KNVB om competitievervalsing aan het slot van de competitie te voorkomen. 

Een derbysfeer was op deze herfstmiddag echter ver te zoeken, geen vuurwerk, spandoeken en/of sirenes. Daarbij hielp het weer ook niet echt mee, de regen kwam met bakken uit de hemel en er stond daarnaast ook nog een gure wind. Hierdoor viel de publieke belangstelling erg tegen en stonden er slechts 150 toeschouwers langs de lijn. 

Het Nevelo-gedeelte van het publiek kon na een minuut al juichen. Stefan Schilders mocht op het natte veld van dertig meter aanleggen voor een vrije trap, het leek op een ongevaarlijk schot maar Oisterwijk-doelman Ronald Robben ging opzichtig in de fout zodat de man van het scorebord direct aan de slag moest, 1-0. 

Oisterwijk pakte de draad echter goed op en was de betere ploeg in het vervolg van de eerste helft. Raiclen Nepomuceno was het dichtst bij de 1-1, zijn harde schot werd door een prima redding van de Nevelo-doelman onschadelijk gemaakt. Enkele minuten later was het Ronnie Reniers die dacht de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, zijn verdekte schot met zijn linker werd met een katachtige redding uit het doel gehouden. Zoals de laatste tijd wel vaker gebeurd kregen de roodwitten de deksel op de neus uit een messcherpe counter. Nevelo profiteerde optimaal van de onvoorzichtigheid van Oisterwijk, Joris van der Meer stond na een half uur spelen op de goede plek toen de bal terugkwam van de paal en kon de bal in een leeg doel schieten. 

Ondanks deze 2-0 achterstand ging Oisterwijk niet bij de pakken neer zitten en ging verwoed op jacht naar de aansluitingstreffer. Binnen vijf minuten lag deze in het Nevelo-doel, Raiclen Nepomuceno stond aan het eind van een fraaie aanval en rondde in de rebound af. Nog voor de thee leek de ploeg van trainer Faysal Bouhoud ook op gelijke hoogte te komen, Daan van Dinter kopte fraai raak uit een goed genomen vrije trap. De overigens prima leidende, pas 19-jarige scheidsrechter Sprengers zag echter een overtreding en keurde het doelpunt af. Vlak daarna was het gedaan met de eerste helft en mochten de 22 acteurs de kleedkamer op gaan zoeken. 

Oisterwijk kwam vervolgens een stuk minder uit de kleedkamer dan het erin was gegaan en Nevelo werd de betere ploeg. Na een uur viel de beslissing, Job Viellevoye stond aan het eind van een goede aanval en schoot de 3-1 achter Ronald Robben.

Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor Oisterwijk nadat Rens van Lissum attent was en de geflatteerde 4-1 op het scorebord zette. Een afstraffing van jewelste leek in de maak voor de roodwitten, ondanks de hopeloze achterstand zette de ploeg een tandje bij op de stand wat dragelijker te maken. Vlak voor tijd werd het beloond voor deze strijdlust toen Ronnie Reniers via een vrije trap de 4-2 eindstand bepaalde. 

In januari zal de laatste derby in het 104-jarige bestaan van RKSV Oisterwijk gespeeld worden, laten we hopen op een beter resultaat dan deze middag op een druilerig sportpark van de buren van SV Nevelo.


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits