Oisterwijk krijgt ongenadig pak slaag van Taxandria

 

Oisterwijk leed vorige week een nederlaag in haar eerste bekerwedstrijd, buurman Nevelo was op eigen terrein met 2-1 te sterk. Hierdoor moesten de roodwitten tegen zustervereniging Taxandria vol aan de bak om nog kans te maken op de volgende bekerronde. De blauwhemden uit Oisterwijk-Oost wonnen hun eerste duel tegen HMVV met 3-0 en konden dus een voorschot nemen op de volgende ronde in de beker. 

De ploeg van trainer Faysal Bouhoud begon zwaar gehandicapt aan de wedstrijd, Daan van Dinter de speler van het jaar en de topscorer Tonnie Kerkhof bleven beiden aan de kant. Ondanks de afwezigheid van deze sterkhouders begon Oisterwijk sterk aan de wedstrijd en probeerde de verdediging van de blauwhemden te ontregelen. Taxandria ontsnapte daarbij in de beginfase aan een kaart bij een overduidelijke handsbal.  

Uit het niets stond Oisterwijk plotseling met tien man, Yakup Demirel kreeg een volledig onnodige rode kaart. Na woorden die absoluut niet op een sportveld thuis horen werd hij terecht naar de kleedkamer gestuurd. Taxandria profiteerde binnen vijf minuten, Job van Riel stond op de goede plaats nadat doelman Ronald Robben niet goed bij een voorzet kon. Taxandria speelde daarna met dezelfde tactiek als wereldkampioen Frankrijk, vanuit de verdediging loerde het op fouten in de Oisterwijkse defensie om het deze daarna genadeloos af te straffen. Na een dik half uur was het wederom raak, de geslepen Peter de Jong werd goed vrij gespeeld aan de linkerkant en liet Ronald Robben kansloos met een schuiver in de korte hoek.  

Vijf minuten voor de thee had Oisterwijk op 1-2 moeten komen, Memik Kizilcik kon alleen op de doelman afgaan maar faalde in de afwerking. Dit was jammer voor de wedstrijd, want ondanks dat de rood-witten in ondertal waren hadden zij zich allerminst gewonnen gegeven. Dit veranderde echter in de slotminuut van de eerste helft. Paul Spoormakers mocht aanleggen voor een vrije trap, de enorme pegel die van zijn voet vertrok werd niet goed verwerkt door Ronald Robben. Peter de Jong stond vervolgens op de juiste plaats om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, 0-3.

Na de pauze waarin trainer Faysal Bouhoud zoveel mogelijk spelers aan het werk wilde zien, probeerde Oisterwijk van alles om dichterbij te komen. Taxandria wachtte geduldig af en sloeg meerdere malen genadeloos toe. Waar Oisterwijk diverse kansen om zeep hielp daar liep Taxandria uit naar een ontluisterende 0-7 einduitslag. Jur Haans, Peter de Jong en twee keer Ruben Martin waren verantwoordelijk voor de verdiende maar geflatteerde uitslag. 

Taxandria heeft na de dikke nederlaag van Nevelo genoeg aan een gelijkspel in de laatste bekerwedstrijd bij de buren van Nevelo. Voor Oisterwijk rest niets meer dan een wedstrijd om des keizers baard tegen de Hooge Mierdse Voetbal Vereniging.


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

  

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits